Home > Failed To > Failed To Set Displayport Power State Nvidia

Failed To Set Displayport Power State Nvidia

I even read something about a displayport cable that has power running both ways through the 20th pin (or something like that) might be the culprit? Installation Before installing Bumblebee, check your BIOS and activate Optimus (older laptops call it "switchable graphics") if possible (BIOS doesn't have to provide this option). I do not have this same issue when I connect the monitors via HDMI and DVI-D. I don't seem to have this problem in Windows 7, so I rule out it being a hardware issue. have a peek at this web-site

For 32-bit (Multilib must be enabled) applications support on 64-bit machines, install: lib32-virtualgl - A render/display bridge for 32 bit applications. Ubuntu Logo, Ubuntu and Canonical Canonical Ltd. For some reason when it boots now only the far left monitor will show information, but it's spread out like I have surround set up. Thanks for all your help. see here

I'm sure it'll work in surround as well. Compare these two: # PBO should be faster. Is there a fix so that displayport remains active if I turn off the monitor - that the monitor is recognized when I turn on the monitor without booting? So if the output of lspci is, for example, 0a:00.0 the BusID should be PCI:10:0:0.

I'm going to try to apply fixes to pacpl, and will be talking to the author of that package (upstream) as well as the Ubuntu team to get a fix tested After installing, you can add the below in your .xprofile. ~/.xprofile mkdir -p /tmp/libgl-switcheroo-$USER/fs gtkglswitch & libgl-switcheroo /tmp/libgl-switcheroo-$USER/fs & To enable this, you must add the below to the shell that Now set sudo nvidia-xconfig --sli=on Logout, logon and one one monitor comes up, the other, xorg says: Failed to set DisplayPort power state. permalinkembedsavegive gold[–]icanhascode 0 points1 point2 points 2 years ago(3 children)I've run into a number of problems with the ports on my Gigabyte GTX 970 G1 Gaming cards.

Now set sudo nvidia-xconfig --sli=on Logout, logon and one one monitor comes up, the other, xorg says: Failed to set DisplayPort power state. ProblemType: Bug DistroRelease: Ubuntu 10.04 Package: xorg 1:7.5+5ubuntu1 ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-25.45-generic 2.6.32.21+drm33.7 Uname: Linux 2.6.32-25-generic x86_64 NonfreeKernelModules: nvidia Architecture: amd64 Date: Thu Oct 28 20:56:33 2010 InstallationMedia: Ubuntu 10.04 LTS "Lucid permalinkembedsavegive gold[–]42belowvodka 0 points1 point2 points 1 year ago(0 children)hi, i haven't read all the post so not sure if this is already been told. Im running a gigabyte g1 gaming 980, Although, I believe i have just found a fix!

Display Tab 2: No problems found. Fix: Plug in Displayport cable and second cable (HDMI, DVI, VGA) into same monitor. Your power supply may be just borderline and as the card spins up during boot, it may be drawing a bit too much power sometimes. The advantage of using it in foreground mode is that once the external display is disconnected, intel-virtual-output can then be killed and bumblebee will disable the nvidia chip.

A reboot is the only thing that works. look at this web-site Games can be run on the external screen by first exporting the display export DISPLAY=:8, and then running the game with optirun game_bin, however, cursor and keyboard are not fully captured. If bbswitch (or bbswitch-dkms) is installed, it will be detected automatically when the Bumblebee daemon starts. The solution for this, is to install the acpi_call and acpi package.

However, bbswitch is for Optimus laptops only and will not work on desktop computers. Check This Out Also, it would be great if a gtx 980 owner stepped in and verified that they do NOT have any issues using DisplayPort with a similar setup to mine, or the Oh, and no mouse shows up haha~ weird part about that is it's a DVI and a DP monitor not working. Its driver and display port related in my opinion and i have found no solution as of yet but working off of one monitor instead of three is giving me some

All monitors should show up and if your resolutions aren't set, you can go ahead and set it here too. **. permalinkembedsaveparentgive gold[–]blubberfattywhale 1 point2 points3 points 1 year ago(0 children)I'm speculating that for some reason the Nvidia cards aren't truly resetting the signal going to from the monitor to the card and therefore Not all display port cables are created equally. Source To turn off the nvidia card after using CUDA do: # rmmod nvidia_uvm # rmmod nvidia # tee /proc/acpi/bbswitch <<< OFF Troubleshooting Note: Please report bugs at Bumblebee-Project's GitHub tracker as

I have a StarTech DP2VGA adapter and, while it connects, the picture flashes black for a few seconds multiple times a minute. The second will be started through optirun on the NVIDIA card, and drives the digital display. I don't know if my theory is right, but it could be a combination of driver issues, bad displayport cables, bad card?, old monitor firmware or just plain old monitors, or

No additional configuration is necessary.

I know there are many variables in this troubleshoot. Content is available under GNU Free Documentation License 1.3 or later unless otherwise noted. Usage Test Install mesa-demos and use glxgears to test if if Bumblebee works with your Optimus system: $ optirun glxgears -info If it fails, try the following commands: 64 bit system: If you mistakenly had the display connected to the discrete graphics card and intel graphics was disabled, you probably installed Bumblebee after first trying to run Nvidia alone.

It should be enabled by default on the Intel card, but verify that from Xorg logs. It may be run separately, but it does not accept options as optirun does. permalinkembedsaveparentgive gold[–]notrightmeow 0 points1 point2 points 2 years ago(0 children)Same issues here as well. have a peek here Will open another bug if that changes.

RandR extension missing dmi.bios.date: 09/25/2009 dmi.bios.vendor: Phoenix Technologies Ltd. So this is when I decided to change it over to "extended desktop" mode, and did a few reboots to see if the problem persist and so far, the displays haven't This makes primus display the previously rendered frame. To my Receiver (pass thru video to TV) the picture was fine, but it thought it was a DVI connection and wouldn't let me enable audio.

I realized after booting to UEFI BIOS that the BIOS was running through Displayport. Use the nvidia module instead. The monitor still thinks there's a signal, but it's just a blank, dark screen. It sounds like not all Display Port cables are created equally.

I'm having issues when I can't restart into surround, and if I leave the DP cable plugged in it doesn't get anything to that monitor. NVIDIA on Discord Helpful Links EVGA Discussion & Resource Thread Weekly Question & Answer Thread Latest Driver FAQ/Discussion Thread Latest Driver: 376.48 HOTFIX NVIDIA Driver Download Page Tune in to NVIDIA's ManFromURKEL! Recent Msgs:fedora-devel-list/2016-12/msg02534.htmlgeneral.incubator.apache.org/2016-12/msg00247.htmlrepo-discuss/2016-12/msg00270.htmlgeneral/2016-12/msg30581.htmlubuntu-bugs/2016-12/msg11926.htmldebian-devel/2016-12/msg00501.htmlubuntu-bugs/2016-12/msg11950.htmlruby-core/2016-12/msg00346.htmlgeneral/2016-12/msg30551.htmlgeneral/2016-12/msg30580.html Latest News Stories: Linux 4.0 Kernel Released Google Lets SMTP Certificate Expire Open Crypto Audit Passes TrueCrypt CIA 'tried to crack security of Apple devices' Xen Security Bug: Amazon,

Deactivate second monitor and remove cable. When the laptop is running on battery supply, the dedicated GPU is turned off to save power and prolong the battery life. Even after I ssh in to that machine and kill X, still can not get a tty. Affecting: nvidia-graphics-drivers (Ubuntu) Filed here by: hedgehog When: 2010-10-28 Completed: 2012-06-03 Target Distribution Baltix BOSS Juju Charms Collection Elbuntu Guadalinex Guadalinex Edu Kiwi Linux nUbuntu PLD Linux Tilix tuXlab Ubuntu Ubuntu

Sound Tab 4: No problems found. If I turn off one monitor and turn it back on, I can see a notification about the Nvidia display driver having crashed. If no solution I'll just set the power feature to put the monitor to sleep after two minutes.