Home > To Connect > System_bus_socket: No Such File Or Directory

System_bus_socket: No Such File Or Directory

Contents

My wireless interface was switched off (hardware switch) at the time, I was using wired ethernet. This seems to have cured the problem. The X-ORG is fine, the 'restart to finish updates' message is gone and the 'Waiting for network configuration' is gone as well. upon restart and the kernel appears to be 11.10 but the graphic sticks on "Waiting for network configuration" , "Waiting up to 60 seconds more for network", as in #858122. http://technologyprometheus.com/to-connect/centos-failed-to-connect-to-socket-var-run-dbus-system-bus-socket-no-such-file-or-directory.html

I'm kicking myself for upgrading so soon now. duni (duni777) wrote on 2011-09-11: #14 I tested also this solution that affects my upgrade from 11.04, but no luck, doesnt work. Tango Icons © Tango Desktop Project. When booting it says "While mounting /var/lock there was an error." (translated) The reason is, that there is no /run/lock directory, although I created it and created it again. Homepage

System_bus_socket: No Such File Or Directory

On 10 April 2012 22:49, zxuser [email protected] wrote: Can I run Desktop Environment via Customizer with other then "en_US.UTF-8" locale? After you move all of the contents, create the symlinks, reboot, and you should be okay. A cada reinicio debo borrar /var/run/dbus/pid y /var/run/dbus/system_bus_socket Tambien debo borrar /var/run/*.pid John Doe (gehkacken02) wrote on 2012-01-28: #65 Unassigned must be busy, seeing as how many bugs he has to You may be able to get help on Server Fault." – Maverick, mikoÅ‚ak, hivert, greg-449If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the

Can you confirm that the problems is only with the customized the image and not present in the regular K/X/L/Ubuntu release? Moving the files and creating the symlinks in recovery fixed it as pacrock suggested. in the casper dump, it shows that dbus is failing to connect: - - dbus.exceptions.DBusException: org.freedesktop.DBus.Error.FileNotFound: Failed to connect to socket /var/run/dbus/system_bus_socket: No such file or directory + + dbus.exceptions.DBusException: org.freedesktop.DBus.Error.FileNotFound: Failed To Connect To System Bus No Such File Or Directory After reboot the same issue is present. :-( This is a really huge bug.

I upgraded my Ubuntu to 11.10 after the 11.04 installation on my Lenovo laptop did not boot anymore with the latest kernel update. What Is System_bus_socket Irving Duran (blacknred0) wrote on 2011-11-12: #58 indeed solution #24 worked for me as well on 11.10. All this I did in a console-session (Strg/Alt F1) after stopping KDE (stop kde). http://askubuntu.com/questions/498129/fail-to-connect-to-socket-var-run-dbus-system-bus-socket mschoellhorn (hu6hzq0-michael) wrote on 2011-11-16: #61 I have the same problem and #24 doesnt resolve the issue for me: I am running a virtual machine based on KVM and bridged networking.

Ravi Prakash (ravi-prakash-shahi) wrote on 2014-07-19: #68 #24 works fine for me, although i already had /var and /var/lock with all the data, only command i ran was to create symlinks, Unable To Connect To System D-bus Virtualbox I try to set up locales in Terminal (in Customizer) with commands: locale-gen "ru_RU.UTF-8" update-locale LANG="ru_RU.UTF-8" LANGUAGE="ru_RU.UTF-8" LC_ALL="ru_RU.UTF-8" To check locale changes i look in /etc/default/locale cat /etc/default/locale File generated by Adv Reply Quick Navigation Installation & Upgrades Top Site Areas Settings Private Messages Subscriptions Who's Online Search Forums Forums Home Forums The Ubuntu Forum Community Ubuntu Official Flavours Support New If you have the skills you can fork the project and add an option or something to setup locales at chroot, I will push them to the stable branch.

What Is System_bus_socket

And it was important to unmount the files. wyginwys (wyginwys-hotmail) wrote on 2011-10-15: #33 This bugs affects me too also with the bug "Waiting for network connection"(or something like that) .After upgrading Kubuntu 11.04 64 bit to 11.10 and System_bus_socket: No Such File Or Directory vmware player is version 4. Failed To Connect To Socket /var/run/dbus/system_bus_socket Centos Woko (wolfram-koehn) wrote on 2011-10-15: #32 Same problem here after upgrading from 11.04 to 11.10.

I'm considering wiping the machine and reinstalling 11.10 from scratch, but color me very disappointed. did what was in this post and solved the problem: http://uksysadmin.wordpress.com/2011/10/14/upgrade-to-ubuntu-11-10-problem-waiting-for-network-configuration-then-black-screen-solution/ Hit Ctrl+Alt+F1 at the blank screen to get you to a non-X terminal (tty1) Login in with your username and Report a bug This report contains Public information Edit Everyone can see this information. So, changing locale of DE with Customizer solves the problem. System_bus_socket Missing

To have a proper dbus setup in the chroot binding those directories and running "dbus --ensure" should work but sometimes it doesn't. Reason: drafting error Adv Reply August 9th, 2012 #8 deadtom View Profile View Forum Posts Private Message Visit Homepage Gee! Thanks in advance system-installation dbus usb-installation share|improve this question asked Jul 15 '14 at 15:11 Afshin 61 Have you check the integrity of the CD? http://technologyprometheus.com/to-connect/stream-socket-client-unable-to-connect-to-ssl.html I can not believe this is happening.

Thanks a lot ! /var/run/dbus/system_bus_socket Permission Denied Thanks. but not sure of the other versions.

Once you get to point where it's hanging and failing to boot further, hit ctrl-alt-F1.

Chris (farun) wrote on 2011-10-14: #26 @Digulla-hepe Tried #24, at least I can boot again now. "Waiting for network configuration..." still appears and I can't set up a Wlan Hotspot anymore, PS: I was suffering from the same problem, dead dbus->no network. bwzhou (bwzhou) wrote on 2011-10-15: #37 #36 is per this link: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ifupdown/+bug/850226 johnnyb0y (ubuntu64) wrote on 2011-10-15: #38 Followed post #24 and it's all working now. Start Dbus Switching to the console with Ctrl-Alt-F1 and checking the X11 log at /var/log/Xorg.0.log revealed that NVIDIA graphics driver could not be loaded anymore.

Maximiliano Carjuzaa (maxcarjuzaa) wrote on 2011-10-15: #31 Same problem on my notebook, I fixed partially following the instructions in this email however i sill have to wait the hole "waiting 60 to 11.10. What are some of the serious consequences that one can suffer if he omits part of his academic record on his application for admission? vBulletin ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.

Adv Reply October 14th, 2011 #3 uwe lars View Profile View Forum Posts Private Message First Cup of Ubuntu Join Date May 2010 Location Berlin, Germany Beans 4 DistroUbuntu 10.04 For details and our forum data attribution, retention and privacy policy, see here UbuntuCommunityAsk!DeveloperDesignDiscourseHardwareInsightsJujuShopMore ›AppsHelpForumLaunchpadMAASCanonical current community chat Ask Ubuntu Ask Ubuntu Meta your communities Sign up or log in to World War 1: Why did Italy not fight until 1915? Manfred Whiting (m-whiting) wrote on 2011-09-08: #13 #9 / pacrook - works ..

daemonrebel (irishphoenix) wrote on 2011-10-16: #42 I may be a newbie here, but I'm getting Certified in Network+ and Linux+ very soon, and as far as I'm concerned 11.4 is a If rm fails, try umount -fl then attempt rm again. But again, the system stuck in the boot. I usually install all updates that Ubuntu's Update Manager proposes and never had problems so far.

I should have waited till we knew it was a stable release, before clicking yes to upgrade. After following the instructions from #24 it's working again. ProblemType: Bug DistroRelease: Ubuntu 11.10 Package: ubiquity 2.8.7 ProcVersionSignature: Ubuntu 3.0.0-12.20-generic 3.0.4 Uname: Linux 3.0.0-12-generic x86_64 ApportVersion: 1.23-0ubuntu3 Architecture: amd64 CasperVersion: 1.287 Date: Tue Jan 17 19:53:09 2012 LiveMediaBuild: Ubuntu 11.10 I moved the directories and linked them like so, and that didn't work.

So, Firefox language pack for Russian language installed in customized system after installation. This brought me (finally!) to the root prompt.cd /var/run/dbusrm pid (assuming you had the dbus error message).Reboot.